vineri, 26 martie 2010

CD -ul "Cântări în Cinstea Maicii Domnului".




După ce apariţia pe piaţă a producţiei “Cântările Postului Mare a reuşit să atragă atenţia specialiştilor în domeniu - profesori de muzică psaltică, preoţi, teologi sau muzicieni - am fost invitat să mai produc un material pentru Mănăstirea Sinaia.

Ca şi în cazul primului album realizat, primul pas l-am făcut în documentarea şi strângerea materialelor necesare. Textele melodiilor, căutarea unor voci pentru partitura de ison, completarea echipamentului tehnic şi formarea unei echipe de producţie au fost primele puncte de la care am pornit producţia acestui nou material, împreună cu stareţul Mănăstirii Sinaia - Arhimandritul Macarie Bogus şi principalul susţinător al acestui proiect Ieromanahul Mihail Harbuzaru. Pe ambii îi puteţi asculta alături de ceilalţi părinţi din mănăstire interpretând partituri vocale complexe în cele două producţii pe care le-am realizat.


Acest nou CD conţine 14 piese interpretate tot în stil psaltic cu ison de voci bărbăteşti şi solist de către strana formată din călugării Mănăstirii Sinaia şi elevi ai Seminarului Teologic Cernica.
Materialul sonor cuprinde 69 de minute şi 77 de secunde de imnuri închinate Maicii Domnului, înregistrate în Biserica “Sfânta Treime” din Mănăstirea Sinaia, pentru a păstra şi astfel atmosfera acelui loc.


1.Stihirile Vecerniei Adormirii Maicii Domnului. preview sau ascultă
2.Slavă şi Acum.
3.Născătoare de Dumnezeu Fecioară.
4.Troparul Adormirii Maicii Domnului.
5.Prea Cinstită.
6. Întru naşterea Ta.
7.Cuvânt bun.
8.Stăpână, primeşte.
9.Apostoli de la margini.
10.Apărătoare Doamnă.
11.Neamurile toate.
12.Cuvine-se cu adevărat.
13.Versuri din Psalmi.
14.Prea Sfântă Stăpână.

În machetă grafică, complexă şi atractivă din punct de vedere estetic, ce cuprinde informaţii despre autorii melodiilor, anul compoziţiilor, momentele când aceste piese se cântă în biserică, am tradus şi aceste informaţii în limba engleză pentru numeroşii turişti ce viziteză periodic mănăstirea.

Această producţie beneficiază de o calitate excepţională a sunetului fiind înregistrat în condiţii de calitate superioară, atât din punct de vedere al echipamentelor folosite cât şi din punct de vedere al experienţei acumulate în acest domeniu. Masterizat în unul dintre cele mai bune studiouri din Bucureşti, materialul a fost înregistrat în anul 2006 şi apare în magazine în acelaşi an sub forma a 5000 de unităţi CD şi 200 de unităţi Casetă Audio
Licenţa pentru acest material a fost oferită de UCMR şi ADA, toate drepturile de autor fiind protejate.

Producător general Mănăstirea Sinaia.
Producător executiv Victor Vurtejanu.
Înregistrările audio Victor Vurtejanu.
Tehnician de sunet Lucian Tudoran
Grafica Mara Istina
Mastering Ines Studio SRL.
Fotografii de lt.col Ştefan Varga.


Melodii de pe acest material pot fi ascultat permanent pe Radio Trinitas.

CD-ul “Cântări în Cinstea Maicii Domnului” se poate achiziţiona de la:
magazinele din Mănăstirea Sinaia – judeţul Prahova.
Magazinul online: CLEVER www.clever.ro
Pentru comenzi în ţară sau în străinătate telefon 0722.414.972

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.