miercuri, 24 martie 2010

Trailer România care trăieşte.

Este una din primele producţii realizate de - Atelierul Român de Cultură - numele sub care a funcţionat compania noastră de producţie până în anul 2009. Gândit şi realizat mai mult ca un material demo pentru un post de televiziune, acest material de numai 5.47 min. rămâne o amintire plăcută şi un proiect ce trebuie cu siguranţă continuat.Sinopsis "România care trăieşte"
Ajuns într-un oraş din România, ghidul emisiunii încearcă să prezinte realitatea aşa cum arată. Fără nici o cosmetizare prealabilă. Actorul nostru coboară din tren şi parcurge drumul către inima unui oraş la fel ca oricare dintre cei care doresc să îl viziteze.

Construit în manieră "cine-verite" însă bine documentat, materialul se constituie atât într-un ghid practic dar şi într-un atelier vizual de cultură şi istorie. Pe lângă neajunsurile cauzate de lipsa unei infrastructuri specifice industriei turistice (panouri şi puncte de afişaj, servicii de ghizi, puncte de informare turistică, hărţi, etc.) "România care trăieşte" încearcă să găsească urmele şi trecutul acelui oraş.

Colindând prin muzee, căutând monumente, scormonind în biblioteci, sau culegînd mărturii ale unor diverse personalităţi, la
fel ca şi ghidul nostru pierdut în cea mai importantă Gară a României, căutăm uneori cu umor sau cu mâhnire "informaţia". Calea de afla rapid, eficient şi cât mai aproape de realitate o informaţie culturală despre viaţa unui oraş din România.

Materialul pe care îl prezentăm aici este un demo doar pentru compartimentul tehnic al echipei noastre (producător, moderator, cameră, pps şi editare).

Actor: Victor Vurtejanu
Operator: Radu Şovăială, Iulian Dumitru
Editor imagine: Sebastian Plămădeală
Muzica: Nicolae Covaci
Realizator: Victor Vurtejanu

© 2008 Victor Vurtejanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu va obositi sa comentati daca nu aveti o identitate clara, vizibila si verificabila.